[Werktitel] – De Nieuwe Lichting is een musicalavond waarin nieuw materiaal en originele bewerkingen uit musical- en theatervoorstellingen worden gebracht door een talentvolle cast.

Denk aan het energieke ‘The Show Must Go On’, een mashup van Nederlandse klassiekers gemixt met Stromae en Cabaret, een muzikale bewerking van Angels In America en Lady Macbeth én iconische fragmenten uit Wicked en Mamma Mia!.

Nieuwe makers hebben het programma samengesteld, de inhoud bepaald en nieuw repertoire gecreëerd. Om hiertoe te komen heeft MusicalMakers talentvolle tekstschrijvers, componisten en makers met of zonder ervaring binnen het musicalgenre de ruimte, tijd en verdieping gegeven om iets te ontwikkelen waar zij in geloven. De makers van de toekomst koppelen verhalen en thema’s uit hedendaagse musicals aan hun eigen verhalen.

Het programma werd opgevoerd door De Nieuwe Lichting, een concept van NANOEK om net afgestudeerd musicaltalent een podium te bieden. De samenstelling van de performers, de artistieke visie en de inhoud van De Nieuwe Lichting is in samenwerking met MusicalMakers gedaan.

[Werktitel] – De Nieuwe Lichting speelde van 5 t/m 19 september 2022 in Stadsschouwburg Utrecht, Schouwburg Odeon (Zwolle), Theater de Stoep (Spijkenisse) en DeLaMar West (Amsterdam).

Credits

Cast:
Shanice Redan, Lindy Zimmer, Cheyenne Herdigein, Jelle/Jade Verbogt, Iwan Oorburg, Jip Verdellen, Teuntje Post, Maggie Symonds

Regie:
Anouk Beugels

Muzikale leiding/pianist:
Marco Hoving

Choreografie/staging:
Roxana Verwey

Makers (nieuw materiaal):
Jelle Hoekstra (compositie)
Lindy Zimmer (teksten/compositie)
Cheyenne Herdigein (teksten)
Giefa Boomdijk (teksten)
Ryan Pinas (teksten)

Geluid:
Wouter Lamb

Licht:
Jan Kortbeek

Kostuums:
Quinten de Smedt

Productie:
Sterre Verschoor & Hannah van Meurs

Productieassistent:
Raëlle Steen

Het ontstaan van De Nieuwe Lichting

Toen de afstudeervoorstellingen van Dominique de Bont en Sterre Verschoor in 2020 wegvielen vanwege COVID-19 besloten zij het heft in eigen handen te nemen en De Nieuwe Lichting te organiseren. Samen met Anouk Beugels van NANOEK organiseerden zij een voorstelling met een cast van recent afgestudeerden zodat zij een kans kregen zich tóch te presenteren aan het werkveld en het publiek. Afgestudeerden van verschillende muziektheater opleidingen verenigden zich en lieten met virtuoze brutaliteit zien wat zij in hun mars hebben.

Trailer [Werktitel]

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.