Open Studio

Maart 2023

Tijdens Open Studio presenteerden talentvolle schrijvers en componisten hun allereerste materiaal voor een nieuwe musical aan het publiek. Dit kan in de vorm van een aantal gespeelde scènes, gezongen nummers of combinatie van beiden zijn. Zij onderzoeken hiermee de mogelijkheden binnen musical. Tijdens de eerste editie was materiaal te horen van schrijver & componist Lindy Zimmer, liedjesschrijver Jan Groenteman & regisseur Kiki Jaski en het kwartet van tekstschrijvers Julia Berendse & Max Roijé en componisten Ezra van Nassauw & Avishai Darash.

MusicalMondays@Zwolle

Maart 2023

MusicalMakers en Zwolse theaters sloegen de handen ineen en organiseerden een speciaal programma: MusicalMondays@Zwolle! Deze avond stond in het teken van nieuwe makers. Hoe vind je je weg als nieuwe maker in het theaterveld? Gepresenteerd door musicalacteur en Zwollenaar William Spaaij met talks van o.a. Club Gewalt, Roi Soleil en indrukwekkende optredens door talentvolle makers.

MusicalMakers Lounges

2021-2022

De zeven MusicalMakers Lounges waren een ontmoetingsplek voor makers en betrokkenen waar kennis en ideeën gedeeld werden. Het avondvullend programma was gevuld met gesprekken over vernieuwing van het genre musical en aansluitende optredens van nieuw en gevestigd talent. Ook was dit de kans voor makers om een voorproefje te geven van hun nieuwe materiaal en te spreken over hun maakproces.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.