Writer's Room over Hamilton

Maart 2024

Tijdens de Writer’s Rooms leggen we succesvolle musicals op de snijtafel om erachter te komen waarom ze zo goed werken. We belichten verschillende elementen van het multidisciplinaire genre zoals de muziekdramaturgie, choreografie of regie.

In iedere podcastaflevering blikken we terug op een Writer’s Room en lichten we de besproken onderwerpen toe. In deze aflevering blikken we terug op de Writer’s Room van 18 maart 2024 over Hamilton. Centraal stonden de musicaldramaturgie en choreografie. Om het verhaal goed te kunnen volgen raden we je aan om eerst de registratie van de musical Hamilton via Disney+ te bekijken.

Masterclass Ivo van Hove

Januari 2024

De internationaal geroemde opera- en toneelregisseur heeft met de musicals Rent, Lazarus en West Side Story indrukwekkende en vernieuwende musicals ontwikkeld en geregisseerd. Nu regisseert Ivo van Hove de rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’, die in januari 2024 in première is gegaan.

In de door MusicalMakers en DeLaMar georganiseerde Masterclass op 20 januari nam Ivo ons mee in het proces van het ontwikkelen en regisseren van grote, vernieuwende musicals en deelde hij zijn ervaringen. Diezelfde dag kon de voorstelling ‘Jesus Christ Superstar’ worden bezocht. Zowel de Masterclass als de voorstelling vonden plaats in DeLaMar. 

Masterclass Wende

December 2023

De gevierde Nederlandse singer-songwriter, gaf samen met schrijfster E.V. Crowe op zaterdagmiddag 30 december 2023 een unieke Masterclass over Songwriting bij Internationaal Theater Amsterdam. Met live fragmenten met Wende achter de piano, deelden ze hun ervaringen over het maakproces van de song cycle ‘The Promise’ en vertelden ze hoe de lyrics en songs tot stand kwamen.

De song cycle The Promise, met als thema’s moederschap en vrouwelijkheid, is in 2021 in London bij het Royal Court Theatre geschreven en in première gegaan, was eind december nog bij ITA te zien en is in 2024 internationaal op tour.

Musical talk Millie Taylor

September 2023

In samenwerking met het Nederlands Theater Festival presenteerde MusicalMakers afgelopen 8 september: Bridging subsidy and commerce – Musical theatre as a case study door Millie Taylor. Dit onderdeel van NTF PRO draaide volledig om de kansen voor samenwerkingen tussen de gesubsidieerde en vrije sector.Veel internationaal succesvolle musicals zijn het resultaat van samenwerkingen tussen gesubsidieerde organisaties en de vrije sector. Welke kansen zijn er voor het Nederlandse (muziek)theater? Millie Taylor, bijzonder hoogleraar Musical aan de UvA, trapte af met een provocatie in de vorm van enkele musical-cases uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, gevolgd door een gesprek met panelgasten en aanwezigen in de zaal.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.