MusicalMakers is de kraamkamer voor de Nederlandse musicalsector.

Makers die nieuwe verhalen willen vertellen en willen experimenteren met vertelvormen, publieksbenaderingen of cross-overs, hebben ondersteuning en een veilige plek nodig waarin het experiment kan gedijen en intelligent falen wordt gestimuleerd.

MusicalMakers biedt beginnende en ervaren makers, gesubsidieerde en vrije producenten een ontwikkeltraject in verschillende stadia, beginnend bij een eerste pitch. Mocht het idee veelbelovend zijn, dan volgt een periode van research & development, leesvoorstellingen, workshop presentaties en uiteindelijk een volwaardige productie in een midden- of grote zaal in samenwerking met een producent of theater. Elke fase sluit af met een presentatie en nagesprekken in aanwezigheid van het publiek en professionals uit de sector.

Hieronder een greep uit de projecten die nu in ontwikkeling zijn.

Ver van je bed - een lezing

i.s.m. Oatmilk Studio

Met deze lezing krijg je een inkijkje in Ver van je bed:

De cabaretmusical is na jaren van afwezigheid weer terug in de Nederlandse theaters! Wanneer de typische millennial Hannah en haar broers 100.000 euro krijgen nadat het milieubelastende familiebedrijf van hun ouders is verkocht kunnen ze hun geluk niet op. Maar dan komen ze erachter dat hun generatie voor nog veel grotere vraagstukken staat die niet zomaar met een zak geld op te lossen zijn. Ver van je bed is een mix van cabaret en musical met nieuwe muziek, die je op satirische wijze meeneemt langs de meest herkenbare uitdagingen van deze tijd!

MusicalMakers organiseert in samenwerking met Oatmilk Studio een aantal lezingen van het gloednieuwe script van Ver van je bed in combinatie met een nagesprek. Dit ter voorbereiding van de geplande tour in het voorjaar van 2024.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.