Koud Vuur - een leesvoorstelling

I.s.m. OpusOne

Met script in de hand, nieuw geproduceerde muziek en een veelbelovende cast presenteren OpusOne en MusicalMakers Koud Vuur. Een unieke kans om een inkijkje te krijgen in deze musical in wording.

Een jong stel gaat in relatietherapie. Ellen is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken.
Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Ellen nog te redden?

Een nieuwe musical over intergenerationeel trauma, over vaders en zonen, en hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.

Cirkels - een leesvoorstelling

I.s.m. OpusOne

Een unieke kans om deze musical in wording nu al te zien.
Met script in de hand, nieuwe liedjes en een enorm enthousiaste cast presenteren we Cirkels, een coming of age musical in ontwikkeling.

We beleven 24 uur uit het leven van tiener Joy. In aanloop naar het schoolfeest maken we kennis met haar medeleerlingen, docenten en ouders, die net als Joy op een keerpunt in hun leven staan. Als midden op de dag een volledige zonsverduistering plaatsvindt komt alles in een stroomversnelling.
In Cirkels laten we zien hoe het allerkleinste met het allergrootste verbonden is.

Cirkels is een nieuwe Nederlandse coming of age musical van Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman) in samenwerking met OpusOne en MusicalMakers, geïnspireerd op verhalen uit het echte leven én een vleugje sterrenkunde. Met een cast bestaande uit een mix van ervaren en jonge acteurs.

Soul Nerve (werktitel)

I.s.m. Sarah Janneh & NITE

Onder de vleugels van NITE en MusicalMakers werkt Sarah Janneh aan haar eerste soloprogramma. In 2025 gaat deze avondvullende voorstelling Soul Nerve (werktitel) in première.
In het voorprogramma van Club Guy & Roni invites laat zij alvast een korte sneakpreview van deze muzikale zoektocht zien die net is begonnen…

Actrice en zangeres Sarah Janneh (1994) begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg. In 2016 studeerde ze af aan de Theaterschool Amsterdam. Sinds 2021 is ze als vast ensemble lid verbonden aan NITE (Nationaal interdisciplinair theater ensemble) en speelde ze in Before/After, Witch Hunt, Exit Macbeth en Yara’s Wedding. Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie (Het Klokhuis, Anne+, Soof 3). In 2023 was Sarah te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?

Cirkels

I.s.m. Poldertheater

Inspiratie voor deze coming of age musical halen de makers Jan Groenteman en Kiki Jaski uit het model ’the circles of care’. Dit model gaat ervan uit dat we allemaal omgeven worden door verschillende cirkels. In het midden sta jij. De eerste cirkel om je heen is je bron, je familie. Vervolgens zoomen we uit, je vrienden, school, werk, stad tot uiteindelijk het universum. 

Dagelijks krijg je te maken met meerdere ‘cirkels’. Soms vrijwillig, soms niet. In hoeverre hebben ze invloed op je? En wat neem je mee van de ene naar de andere cirkel? Deze vragen staan centraal in Cirkels, waarin we één dag uit het leven van tiener Joy meemaken. We zien verschillende ontmoetingen met mensen die invloed hebben op haar leven. Haar moeder, haar vrienden, docent, een werkgever, een willekeurige vreemde…

De schoolvoorstelling Cirkels is een samenwerking tussen MusicalMakers en Poldertheater en is inmiddels al meer dan negentig keer gespeeld. Ook op dit moment speelt het in de klas. Interesse? Mail naar info@musicalmakers.com

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.