MusicalMakers is dé ontwikkelplek voor eigentijdse musicals in Nederland, de kraamkamer voor nieuw talent én nieuwe verhalen.

MusicalMakers is de enige instelling voor musical in Nederland. Wij zijn de creatieve aanjager voor de ontwikkeling van eigentijdse nieuwe Nederlandse musicals, met oog voor inclusiviteit. Ook faciliteren en voeden we het discours over de Nederlandse musical en zijn we ervaren gesprekspartner voor makers, producenten en theaters. Makers krijgen de kans om hun talent te ontplooien, in samenwerking met deskundige collega’s en door een rijk aanbod van professionals-programma’s.

Onder begeleiding van ervaren musicalprofessionals draagt MusicalMakers bij aan de ontwikkeling van een levendige Nederlandse musicalsector waarin vernieuwing en vakmanschap hand in hand gaan. MusicalMakers betrekt bij elke fase van creatie het beoogde publiek, om de inhoud te verdiepen, feedback op te halen en impact te meten. Daardoor ontwikkelen we ook een nieuw publiek voor het genre.

Talentontwikkeling, participatie van makers, publiek en productie van nieuwe werken gaan hand in hand met een doorgaande dialoog over het genre, gericht op verdieping en verbreding van kennis en inzicht.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.