Sarah Janneh - Sneakpreview

I.s.m. NITE

Onder de vleugels van NITE en MusicalMakers werkt Sarah Janneh aan haar eerste soloprogramma. In 2025 gaat deze avondvullende voorstelling Soul Nerve (werktitel) in première. In het voorprogramma van Club Guy & Roni invites liet zij alvast een korte sneakpreview van deze muzikale zoektocht zien. Een tocht die net is begonnen… Het voorproefje van haar solovoorstelling was te zien van 7 maart 2024 t/m 30 mei 2024.

Actrice en zangeres Sarah Janneh (1994) begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg. In 2016 studeerde ze af aan de Theaterschool Amsterdam. Sinds 2021 is ze als vast ensemble lid verbonden aan NITE en speelde ze in Before/After, Witch Hunt, Exit Macbeth en Yara’s Wedding. Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie (Het Klokhuis, Anne+, Soof 3). In 2023 was Sarah te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?.

Cirkels - een leesvoorstelling

I.s.m. OpusOne

Een unieke kans om deze musical in wording te zien.
Met script in de hand, nieuwe liedjes en een enorm enthousiaste cast presenteerden we Cirkels, een coming of age musical in ontwikkeling.

We beleven 24 uur uit het leven van tiener Joy. In aanloop naar het schoolfeest maken we kennis met haar medeleerlingen, docenten en ouders, die net als Joy op een keerpunt in hun leven staan. Als midden op de dag een volledige zonsverduistering plaatsvindt komt alles in een stroomversnelling.
In Cirkels laten we zien hoe het allerkleinste met het allergrootste verbonden is.

Cirkels is een nieuwe Nederlandse coming of age musical van Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman) in samenwerking met OpusOne en MusicalMakers, geïnspireerd op verhalen uit het echte leven én een vleugje sterrenkunde. Met een cast bestaande uit een mix van ervaren en jonge acteurs.

De werkplaatsvoorstellingen van Cirkels worden eind 2024 getoond.

Koud Vuur - een leesvoorstelling

I.s.m. OpusOne

Met script in de hand, nieuw geproduceerde muziek en een veelbelovende cast presenteerden OpusOne en MusicalMakers afgelopen april (2024) de leesvoorstellingen van Koud Vuur. Daarmee werd een inkijkje gegeven in deze musical in wording.

Een jong stel gaat in relatietherapie. Emma is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken.
Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Ellen nog te redden?

Een nieuwe musical over intergenerationeel trauma, over vaders en zonen, en hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.

De werkplaatsvoorstellingen van Koud Vuur worden in 2025 aan publiek getoond.

Ver van je bed - lezingen

November/december 2023

Ver van je bed is een eigentijdse mix van cabaret en musical van Oatmilk Studio met nieuwe muziek, die je op satirische wijze meeneemt langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd.
MusicalMakers faciliteerde een aantal interne lezingen van het nieuwe script en de muziek van Ver van je bed ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling en als voorbereiding op de geplande première in het voorjaar van 2024.

Hannah hoopte als kind dat ze op haar 30ste haar leven wel zo’n beetje op de rit zou hebben, maar nu is ze 29 en heeft ze nog steeds geen koophuis, geen vast contract, geen auto, geen tuin, geen partner, geen rijstkoker en geen werkende printer.
In deze musical in een musical worden drie millennials en Annick Boer opgeschrikt door een (on)aangename verrassing, proberen ze het ouderwetse familiegevoel weer nieuw leven in te blazen en gaan ze op zoek naar iets dat op een happy end lijkt.

De Nieuwe Lichting doet auditie

September 2023

De Nieuwe Lichting is een concept van NANOEK, in co-productie met MusicalMakers, om net afgestudeerd musicalmakertalent een podium te bieden en het genre (op)nieuw met elkaar uit te vinden. De vraag die hierbij centraal staat: Hoe ziet het musical repertoire van een nieuwe lichting eruit?

In deze werkplaatsvoorstelling leer je De Nieuwe Lichting kennen en nodigen ze je uit in hun overvolle hoofd. Vol ambitie om de wereld te bestormen maar ook met respect voor de huidige gevestigde orde, vertellen ze hun eigen verhaal in ingetogen nummers, dialoog, ensemble zang, humoristische momenten en meer. Ontdek het werk van een nieuwe generatie waarvoor alles in het leven – van een woning zoeken tot de eerste stappen in het makersvak tot TikTok – aanvoelt als een voortdurende auditie.

MELK - een lezing

Augustus 2023

Deze lezing gaf een inkijkje in MELK: een motherfokking musical waarin het moederschap in al haar facetten wordt getoond. MELK is een musical van NANOEK die volledig meebeweegt op een score van elektronische muziek vol eerlijkheid, lef en humor, gemaakt en verteld door een collectief van explosief nieuw musicaltalent. Je volgt een moeder die uit wanhoop in haar kofferbak gaat liggen, de enige plek waar ze echt niets meer moet. Ouders die niet alleen hun kind verliezen, maar langzaam ook elkaar. De persoon die geen kinderen wil, het stel bij wie het niet lukt, de vrouw bij wie het er gewoon nooit van gekomen is. Na het zien van deze musical kijk je met een andere blik naar je moeder, jezelf en die irritante vrouw met het krijsende kind in een vliegtuig.

De lezing was ter voorbereiding van de geplande tour eind 2023.

Time Out

Juni 2023

De werkplaatspresentatie Time Out is het debuut van vooraanstaand choreograaf Daan Wijnands als regisseur, met muziek van Jeroen Sleyfer en liedteksten van Thomas Acda. Een energieke dance-driven-musical die ons meeneemt in de ontelbare keuzes en zelf opgelegde maatstaven waar steeds meer jongeren mee te maken krijgen. Wat als je de tijd van je leven hebt, maar noodgedwongen de pauzeknop moet indrukken?

 

Cry me

Mei 2023

Cry me is een musical showcase om in te zwelgen én de ultieme breakup therapie. Geïnspireerd door de helende werking van breakup songs werkte Eva Line, samen met haar team, vanuit improvisatie toe naar een eerste werkplaatsvoorstelling.

Zes mensen – ieder in hun eigen fase van heartbreak – treffen elkaar wekelijks om onder bezielende leiding van een muzikant hun gebroken harten te helen. Ze herbeleven het moment van uitmaken, bezingen de fouten van hun exen en oefenen in liefdevol loslaten.

Cirkels

November 2022 - heden

Inspiratie voor deze coming of age musical halen de makers Jan Groenteman en Kiki Jaski uit het model ’the circles of care’. Dit model gaat ervan uit dat we allemaal omgeven worden door verschillende cirkels. In het midden sta jij. De eerste cirkel om je heen is je bron, je familie. Vervolgens zoomen we uit, je vrienden, school, werk, stad tot uiteindelijk het universum. 

Dagelijks krijg je te maken met meerdere ‘cirkels’. Soms vrijwillig, soms niet. In hoeverre hebben ze invloed op je? En wat neem je mee van de ene naar de andere cirkel? Deze vragen staan centraal in Cirkels, waarin we één dag uit het leven van tiener Joy meemaken. We zien verschillende ontmoetingen met mensen die invloed hebben op haar leven. Haar moeder, haar vrienden, docent, een werkgever, een willekeurige vreemde…

De schoolvoorstelling Cirkels is een samenwerking tussen MusicalMakers en Poldertheater en speelt momenteel nog steeds in de klas!

RE:Cast

December 2022

Wat gebeurt er als we het strikte hokjesdenken loslaten? Als musicalklassiekers door iedereen gezongen kunnen worden, ongeacht diens gender? Tijdens RE:Cast zingen musicalartiesten Freek Bartels, Lone van Roosendaal, Tjindjara Metschendorp, Qshans Thode en Lindy Zimmer de nummers die ze altijd al wilden zingen, maar waar ze door traditionele rolverdeling binnen veel musicals nooit de kans voor kregen. Een inspirerende musicalavond bomvol bekende songs in een nieuw jasje, verrassende combinaties en duetten zoals je ze nooit eerder hoorde.

BIMS Showcase - Een Bijlmer Tori

December 2022

Tijdens Bims showcase – Een Bijlmer Tori word je getrakteerd op de eerste indrukken van een musical in ontwikkeling. Een bijzondere sneak peak van een verhaal dat zich afspeelt in de Bijlmer – oftewel de Bims. Een te gekke muzikale avond te worden met de volledige cast en live muziek. Voor deze nieuwe musical-in-the-making werkte regisseur en maker Priscilla Vaudelle samen met componistenduo Alvin Lewis en Patrick Mijnals en songwriter Glen Faria.

[Werktitel] - De Nieuwe Lichting

September 2022

[Werktitel] – De Nieuwe Lichting is een musicalavond waarin nieuw materiaal en originele bewerkingen uit beroemde musical- en theatervoorstellingen worden gebracht door een talentvolle cast.
Nieuwe makers hebben het programma samengesteld, de inhoud bepaald en nieuw repertoire gecreëerd. Makers van de toekomst koppelen verhalen en thema’s uit hedendaagse musicals aan hun eigen verhalen.

 

A Kind of Odyssey

Maart, april & mei 2022

A Kind of Odyssey is een nieuwe moderne musical, geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Job Greuter. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers neemt Job ons mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden. A Kind of Odyssey gaat over X die niet zo goed weet wat zijn kern is, maar weet dat hij hem kwijt is en nodig heeft. Zonder het door te hebben staat hij aan het begin van een epische zoektocht naar zijn identiteit. Vreemde figuren vol slechte adviezen zorgen ervoor dat hij verdwaalt, en steeds verder verwijderd raakt van wie hij ooit was. X probeert zich staande te houden: maar hoe moet je eigenlijk iets zoeken waarvan je niet weet wat het is?

Held;

December 2021

In de werkplaatsvoorstelling van de gloednieuwe musical Held; zien we het verhaal van Fie. Fie is het zat een bijpersonage in de verhalenwereld te zijn en besluit eruit te stappen. Want waarom zijn er eigenlijk hoofd- en bijrollen? En waarom spelen altijd dezelfde personen de hoofdrol? Held; gaat over het constant te horen krijgen dat je niet genoeg bent. Dat het niet om jou gaat, maar om anderen. Maar hoe je toch je eigen toekomst kunt schrijven.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.