Mei 2023

Cry me

Cry me is een musical showcase om in te zwelgen én de ultieme breakup therapie. Geïnspireerd door de helende werking van breakup songs werkte Eva Line, samen met haar team, vanuit improvisatie toe naar een eerste werkplaatsvoorstelling.

Zes mensen – ieder in hun eigen fase van heartbreak – treffen elkaar wekelijks om onder bezielende leiding van een muzikant hun gebroken harten te helen. Ze herbeleven het moment van uitmaken, bezingen de fouten van hun exen en oefenen in liefdevol loslaten.

Maart 2023

Open Studio

Tijdens Open Studio presenteren talentvolle schrijvers en componisten hun allereerste materiaal voor een nieuwe musical aan het publiek. Dit kan in de vorm van een aantal gespeelde scènes, gezongen nummers of combinatie van beiden zijn. Zij onderzoeken hiermee de mogelijkheden binnen musical. Tijdens de eerste editie was materiaal te horen van schrijver & componist Lindy Zimmer, liedjesschrijver Jan Groenteman & regisseur Kiki Jaski en het kwartet van tekstschrijvers Julia Berendse & Max Roijé en componisten Ezra van Nassauw & Avishai Darash.

December 2022

RE:Cast

Wat gebeurt er als we het strikte hokjesdenken loslaten? Als musicalklassiekers door iedereen gezongen kunnen worden, ongeacht diens gender? Tijdens RE:Cast zingen musicalartiesten Freek Bartels, Lone van Roosendaal, Tjindjara Metschendorp, Qshans Thode en Lindy Zimmer de nummers die ze altijd al wilden zingen, maar waar ze door traditionele rolverdeling binnen veel musicals nooit de kans voor kregen. Tot nu! RE:Cast is een inspirerende musicalavond bomvol bekende songs in een nieuw jasje, verrassende combinaties en duetten zoals je ze nooit eerder hoorde.

December 2022

BIMS Showcase - Een Bijlmer Tori

Tijdens Bims showcase – Een Bijlmer Tori word je getrakteerd op de eerste indrukken van een musical in ontwikkeling. Een bijzondere sneak peak van een verhaal dat zich afspeelt in de Bijlmer – oftewel de Bims. Het belooft een te gekke muzikale avond te worden met de volledige cast en live muziek. Voor deze nieuwe musical-in-the-making werkt regisseur en maker Priscilla Vaudelle samen met componistenduo Alvin Lewis en Patrick Mijnals en songwriter Glen Faria.

September 2022

[Werktitel] - De Nieuwe Lichting

[Werktitel] – De Nieuwe Lichting is een musicalavond waarin nieuw materiaal en originele bewerkingen uit beroemde musical- en theatervoorstellingen worden gebracht door een talentvolle cast. Denk aan het energieke ‘The Show Must Go On’, een mashup van Nederlandse klassiekers gemixt met Stromae en Cabaret, een muzikale bewerking van Angels In America en Lady Macbeth én iconische fragmenten uit Wicked en Mamma Mia!.

Nieuwe makers hebben het programma samengesteld, de inhoud bepaald en nieuw repertoire gecreëerd.

April & mei 2022

A kind of Odyssey

A kind of Odyssey is een nieuwe moderne musical, geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Job Greuter. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers neemt Job ons mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden. A kind of Odyssey gaat over X die niet zo goed weet wat zijn kern is, maar weet dat hij hem kwijt is en nodig heeft. Zonder het door te hebben staat hij aan het begin van een epische zoektocht naar zijn identiteit. Vreemde figuren vol slechte adviezen zorgen ervoor dat hij verdwaalt, en steeds verder verwijderd raakt van wie hij ooit was. X probeert zich staande te houden: maar hoe moet je eigenlijk iets zoeken waarvan je niet weet wat het is?

December 2021

Held;

Held; speel de hoofdrol in je leven is een musical over iemand die in haar eigen fictiewereld een bijrol speelt. Eigenlijk een musical over musicals, maar ook een verhaal over nooit goed genoeg zijn en het idee hebben dat je er altijd voor anderen bent, maar anderen nooit voor jou. De boodschap wordt overgebracht aan de hand van grote metaforen, humor en heel veel vrolijkheid.

Altijd weten
wat er speelt

Ontvang unieke video’s en artikelen, krijg voorrang op inschrijvingen van (gratis) events en wees op de hoogte van het laatste nieuws. .