MusicalMakers geeft talent graag een kans.

Huidige opleidingen lijken niet overal aan te sluiten op de vraag vanuit het veld naar geschoolde scriptschrijvers, componisten of librettisten voor nieuwe musicals. Om een deel van dit gat te dichten voorziet MusicalMakers in verdiepend aanbod zoals een Creatief Spreekuur, stage- en traineeplekken, een Writer’s Room en Masterclasses.

Creatief Spreekuur
Elke laatste donderdag van de maand is er een Creatief Spreekuur waarin dramaturgen en (creatief) producenten beschikbaar zijn voor advies inzake alle aspecten van het ontwikkelen van nieuw repertoire zoals inhoud, ontwikkelstappen, operationele en zakelijke vragen. Makers krijgen concrete tools om zo een volgende stap te kunnen zetten.

Op donderdag 26 oktober vindt er een Creatief Spreekuur plaats.

Stage- en traineeplekken
Om talent zo vroeg mogelijk te scouten en met de sector in contact te brengen, biedt MusicalMakers verschillende stage- en traineeplekken binnen marketing, (creatief) produceren en dramaturgie.

Writer’s Room
MusicalMakers stimuleert in de Writer’s Room de ontmoeting tussen creatieven van verschillende vakgebiedenen ervaren professionals. Makers uit diverse disciplines gaan samen het gesprek aan om creative uitdagingen te overwinnen en nieuwe ideeën en samenwerkingen te toetsen.

Masterclass
Een aantal keer per jaar organiseert MusicalMakers een Masterclass met ervaren makers uit het binnen- en buitenland. Deze Masterclasses hebben de vorm van een lezing met aansluitend break-out sessions en een verdiepend gesprek. De kennisuitwisseling draagt bij aan een verdieping van het discours over het genre, maar draagt tegelijkertijd ook bij aan de ontwikkeling van talent en publiek.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.