MusicalMakers geeft talent graag een kans.

Huidige opleidingen lijken niet overal aan te sluiten op de vraag vanuit het veld naar geschoolde scriptschrijvers, componisten of librettisten voor nieuwe musicals. Om een deel van dit gat te dichten voorziet MusicalMakers in verdiepend aanbod zoals een Creatief Spreekuur, stage- en traineeplekken, een Writer’s Room en Masterclasses.

Creatief Spreekuur
Elke laatste donderdag van de maand is er een Creatief Spreekuur waarin dramaturgen en (creatief) producenten beschikbaar zijn voor advies inzake alle aspecten van het ontwikkelen van nieuw repertoire zoals inhoud, ontwikkelstappen, operationele en zakelijke vragen. Makers krijgen concrete tools om zo een volgende stap te kunnen zetten.

Op donderdag 29 februari en donderdag 28 maart zijn de volgende Creatief Spreekuren gepland.
* Het Creatief Spreekuur van aanstaande 29 februari zit vol.

 

 

Stage- en traineeplekken
Om talent zo vroeg mogelijk te scouten en met de sector in contact te brengen, biedt MusicalMakers verschillende stage- en traineeplekken binnen marketing, (creatief) produceren en dramaturgie.

Writer’s Room
Vanuit de toneelgeschiedenis kennen we de ‘well made play’. Hoe ziet de opbouw van een toneeltekst eruit en waar moet het aan voldoen om als een volwaardig toneelstuk beschouwd te worden? Waar de geschiedenis van het toneel duizenden bestrijkt, is de musical als genre veel jonger. Al met al mag het publiek nog niet eens een eeuw genieten van de combinatie van spel, zang en dans waarmee een verhaal verteld wordt. In de Writer’s Rooms buigen we ons over de vraag of een ‘well made musical’ bestaat.

Masterclass
MusicalMakers organiseert de aankomende maanden meerdere Masterclasses met toonaangevende makers, uit het binnen- en buitenland. In deze Masterclasses geven ze een inkijkje in het maakproces en delen ze hun lessen en ervaringen, zodat duidelijk wordt hoe musical- en muziektheater ontstaat.
Wende en Ivo van Hove trapten de unieke serie Masterclasses af.

Wil je op de hoogte blijven van onze Masterclasses? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houd onze socials in de gaten!

Writer’s Lab
In de Writer’s Labs staan theatermakers centraal die door MusicalMakers begeleid worden. De maker stelt een concrete vraag op basis van zijn/haar/diens eigen maakproces en legt die aan andere makers voor. De avond kan de vorm van een theatrale presentatie of werksessie hebben. Mogelijk worden bezoekers voorafgaand gevraagd om eigen werk mee te nemen.

Op zeven maandagavonden (11 maart t/m 17 juni) geeft tekstschrijver Jurrian van Dongen zijn lessen ”Dingen om over na te denken als je een musicalliedtekst schrijft”. De reeks wordt afgesloten met een Masterclass op 17 juni.

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.