Writer's Room

West Side Story

In de volgende Writer’s Room duikt MusicalMakers met alle aanwezigen in de tekstdramaturgie van Broadwayhit West Side Story. Samen zoeken we naar de climax, de ‘darkest moment’ en de ‘I need song’ van deze musical. Opnieuw nemen de dramaturgen Annemiek Lely en Naomi Teekens hierbij de leiding. Daarna gaan zij in gesprek met schrijver en regisseur Daniël Cohen over de balans tussen vakkundigheid en creativiteit. Hoe gebruikt hij als maker zijn kennis van dramaturgie en structuur bij nieuwe musicals?  Welke musicalwetten moet je altijd eerbiedigen en waar zit de meeste ruimte om te experimenteren en vernieuwen? Aan het eind van de avond is er gelegenheid om Daniël vragen te stellen, over zijn ervaringen maar ook over eigen projecten.

De Writer’s Room vindt plaats op maandag 3 juni van 19:00-21:00 in de studio van MusicalMakers in Weesp. Van 16:00-18:30 is er ook al een viewing van West Side Story. Wie de musical(film) nog niet heeft gezien of deze graag nog eens wil zien, kan dus al eerder aanschuiven. Van 18:30-19:00 is er een pauze met een hapje en een drankje.
Deze editie is gratis toegankelijk. Na afloop borrelen we graag met elkaar na.

Data

Duur 2 uur
Maandag 3 juni Studio MusicalMakers Weesp

Soul Nerve (werktitel)

I.s.m. Sarah Janneh & NITE

Onder de vleugels van NITE en MusicalMakers werkt Sarah Janneh aan haar eerste soloprogramma. In 2025 gaat deze avondvullende voorstelling Soul Nerve (werktitel) in première.
In het voorprogramma van Club Guy & Roni invites laat zij alvast een korte sneakpreview van deze muzikale zoektocht zien die net is begonnen…

Actrice en zangeres Sarah Janneh (1994) begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg. In 2016 studeerde ze af aan de Theaterschool Amsterdam. Sinds 2021 is ze als vast ensemble lid verbonden aan NITE (Nationaal interdisciplinair theater ensemble) en speelde ze in Before/After, Witch Hunt, Exit Macbeth en Yara’s Wedding. Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie (Het Klokhuis, Anne+, Soof 3). In 2023 was Sarah te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?.

Data

Duur 15 minuten (voorprogramma)
Tournee t/m 30 mei 2024 Diverse theaters Nederland

Writer's Lab - Jurrian van Dongen

Dingen om over na te denken als je een musicalliedtekst schrijft

Liedteksten schrijven voor een musical is een complexe bezigheid. Omdat zo’n lied een verhandeling is op zich, maar ook een onderdeel van een groter verhaal. Hoe herken je een mededeling die het waard is om gezongen te worden? Welke vorm tilt de inhoud op? Wanneer is het karakter aan het woord en wanneer de schrijver?
Zeven lessen over de voorwaarden die je zelf creëert en wat je aan het liedje kan overlaten. Met twee weken tussen elke les, om te werken aan schrijfopdrachten die we samen bespreken. We sluiten af met een masterclass die toegankelijk is voor publiek in een kleine zaal.

Data

Duur 3 uur incl. pauze
Maandagavond t/m 17 juni 2024 MusicalMakers Weesp

Creatief Spreekuur

Elke laatste donderdag van de maand is er een Creatief Spreekuur waarin dramaturgen en (creatief) producenten beschikbaar zijn voor advies inzake alle aspecten van het ontwikkelen van nieuw repertoire zoals inhoud, ontwikkelstappen, operationele en zakelijke vragen. Makers krijgen concrete tools om zo een volgende stap te kunnen zetten.

Data

Donderdagochtend 30 mei 2024 Creatief Spreekuur - MusicalMakers (digitaal) Weesp
Donderdagochtend 20 juni 2024 Creatief Spreekuur - MusicalMakers (digitaal) Weesp

Zakelijk Spreekuur

Elke laatste dinsdag van de maand is er een Zakelijk Spreekuur waarin een fondsenwerver, zakelijk manager en een producent beschikbaar zijn voor advies inzake alle aspecten van het ontwikkelen van nieuw repertoire, zoals operationeel-zakelijke vragen of vragen rondom fondsenwerving. Makers krijgen concrete tools om zo een volgende stap te kunnen zetten.

Data

Dinsdagochtend 25 juni 2024 Zakelijk Spreekuur - MusicalMakers (digitaal) Weesp

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.