Soul Nerve (werktitel)

I.s.m. Sarah Janneh & NITE

Onder de vleugels van NITE en MusicalMakers werkt Sarah Janneh aan haar eerste soloprogramma. In 2025 gaat deze avondvullende voorstelling Soul Nerve (werktitel) in première.
In het voorprogramma van Club Guy & Roni invites laat zij alvast een korte sneakpreview van deze muzikale zoektocht zien die net is begonnen…

Actrice en zangeres Sarah Janneh (1994) begon haar opleiding aan het Muziekconservatorium in Tilburg. In 2016 studeerde ze af aan de Theaterschool Amsterdam. Sinds 2021 is ze als vast ensemble lid verbonden aan NITE (Nationaal interdisciplinair theater ensemble) en speelde ze in Before/After, Witch Hunt, Exit Macbeth en Yara’s Wedding. Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie (Het Klokhuis, Anne+, Soof 3). In 2023 was Sarah te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?.

Data

Duur 15 minuten (voorprogramma)
Tournee 7 maart t/m 30 mei 2024 Diverse theaters Nederland

Writer's Lab - Jurrian van Dongen

Dingen om over na te denken als je een musicalliedtekst schrijft

Liedteksten schrijven voor een musical is een complexe bezigheid. Omdat zo’n lied een verhandeling is op zich, maar ook een onderdeel van een groter verhaal. Hoe herken je een mededeling die het waard is om gezongen te worden? Welke vorm tilt de inhoud op? Wanneer is het karakter aan het woord en wanneer de schrijver?
Zeven lessen over de voorwaarden die je zelf creëert en wat je aan het liedje kan overlaten. Met twee weken tussen elke les, om te werken aan schrijfopdrachten die we samen bespreken. We sluiten af met een masterclass die toegankelijk is voor publiek in een kleine zaal.

Data

Duur 3 uur incl. pauze
Maandagavond 11 maart t/m 17 juni 2024 MusicalMakers Weesp

Koud Vuur - een leesvoorstelling

I.s.m. OpusOne

Met script in de hand, nieuw geproduceerde muziek en een veelbelovende cast presenteren OpusOne en MusicalMakers Koud Vuur. Een unieke kans om een inkijkje te krijgen in deze musical in wording.

Een jong stel gaat in relatietherapie. Ellen is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken.
Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Ellen nog te redden?

Een nieuwe musical over intergenerationeel trauma, over vaders en zonen, en hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.

Data

Duur 90 minuten + nagesprek
Vrijdag 12 april Theater Orpheus Apeldoorn
Maandag 15 april De Meervaart Amsterdam
Donderdag 18 april De Nieuwe Kolk Assen

Cirkels - een leesvoorstelling

Een coming of age musical

Met script in de hand, nieuwe liedjes en een enorm enthousiaste cast presenteren we Cirkels, een coming of age musical in ontwikkeling.

Zijn we onderdeel van een groter geheel? We worden dagelijks beïnvloed door verschillende cirkels. Door familie, vrienden, het land waarin we wonen en zelfs door de planeet en haar plek in het universum. In Cirkels laten we zien hoe het allerkleinste met het allergrootste verbonden is.

We beleven één dag op een middelbare school. We volgen acht personages, leerlingen, docenten en ouders, die op een keerpunt in hun leven staan. Het lijkt een dag als alle andere totdat een kosmische gebeurtenis alles in een ander licht zet.

Cirkels is een nieuwe Nederlandse coming of age musical van Kiki Jaski & Jan Groenteman in samenwerking met OpusOne en MusicalMakers, geïnspireerd op verhalen uit het echte leven. Met een cast bestaande uit een mix van ervaren en jonge acteurs.

Data

Duur 90 minuten + nagesprek
Woensdag 24 april 2024 City of Wesopa Weesp
Donderdag 25 april 2024 Schouwborg Odeon Zwolle

Creatief Spreekuur

Elke laatste donderdag van de maand is er een Creatief Spreekuur waarin dramaturgen en (creatief) producenten beschikbaar zijn voor advies inzake alle aspecten van het ontwikkelen van nieuw repertoire zoals inhoud, ontwikkelstappen, operationele en zakelijke vragen. Makers krijgen concrete tools om zo een volgende stap te kunnen zetten.

* Het Creatief Spreekuur van aanstaande 29 februari zit vol.

Data

Donderdagochtend 29 februari 2024 Creatief Spreekuur - MusicalMakers (digitaal) Weesp
Donderdagochtend 28 maart 2024 Creatief Spreekuur - MusicalMakers (digitaal) Weesp

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.