Artistiek directeur bestuurder

Stephen Liebman

Zakelijk directeur bestuurder

Saskia Selen

Productieleider

Hannah van Meurs

Hoofd Marketing

Jaap Beemster

Content Creator

Isabell Janssen

Allround officemanager

Bazilia Lede- Gomes Dias

Vacature creatief directeur

Met ingang van 2021 heeft MusicalMakers een plek in de BIS als ontwikkelinstelling. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan het opbouwen van MusicalMakers en de artistieke infrastructuur evenals de zakelijke organisatie hebben een solide basis. Voor de nieuwe fase die nu aanbreekt is MusicalMakers momenteel op zoek naar een creatief directeur. Klik hier om de vacature te lezen.

Rooster van aftreden

In overeenstemming met artikel 11 van de statuten kent stichting MusicalMakers een rooster van aftreden en herbenoeming van de leden van de raad van toezicht.

Jaarstukken

ANBI informatie

Instelling Stichting MusicalMakers

Stichting MusicalMakers is bij beschikking door de Belastingdienst per 1 januari 2021 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en als culturele ANBI.

RSIN nummer 860925328
Laan van Spartaan 4
1061 MA Amsterdam
info@musicalmakers.com

Bestuur

Stephen Liebman – artistiek directeur bestuurder*
Saskia Selen – zakelijk directeur bestuurder*

* Dit betreft een bezoldigde functie. Stichting MusicalMakers werkt volgens de CAO Toneel en Dans.

Raad van toezicht*

  • Ricardo Burgzorg – Interim Voorzitter
  • Stanley Burleson
  • Henriëtte van Eckeveld
  • Zohra Acherrat
  • Barbara Wittebol

* Een functie binnen de Raad van toezicht van MusicalMakers betreft een onbezoldigde functie.

Doelstelling

  • Creëren en produceren van musicals en musicalconcepten, waaronder begrepen maar niet beperkt tot het schrijven van (nieuwe) scripts, componeren van een partituur, schrijven van liedteksten, ontwikkeling van choreografieën, ontwikkeling van regie concepten, de ontwikkeling van het volledige proces van dramaturgie tot en met een presentatie;
  • Het bieden van mogelijkheden aan makers voor de ontwikkeling van musicals;
  • Het enthousiasmeren van publiek en het ontwikkelen van vormen van communicatie om divers, nieuw, jeugdig publiek te enthousiasmeren en te betrekken;
  • Een platform te creëren waar (nieuwe) makers samen aan concepten kunnen werken, ervaringen kunnen uitwisselen, workshops gegeven kunnen worden en nieuwe kennis en ervaringen kunnen worden opgegaan en gedeeld;
  • Al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Bedrijfsplan

Stichting MusicalMakers is hét ontwikkelhuis voor de nieuwe Nederlandse Musical, gevestigd in Amsterdam. Bij ons krijgen gevestigde makers en jonge talenten de tijd, vrijheid en begeleiding om nieuwe vormen en verhalen binnen het musicalgenre te ontwikkelen. Op deze manier hopen wij het musicalaanbod te verbreden, het publieksbereik te vergroten en een bijdrage te leveren aan de emancipatie van het genre. We kiezen hierbij uitsluitend voor originele verhalen uit een diverse samenleving, en leggen de nadruk op een publiek dat tot nu toe nog niet of onvoldoende in het theaterlandschap wordt bediend.

Deze (culturele) diversiteit en inclusie willen we natuurlijk ook laten doorklinken in onze makers en in de organisatie. We streven dan ook naar een zo divers mogelijk personeelsbestand en ondersteunen de Code Diversiteit & Inclusie van de Nederlandse culturele en creatieve sector. Daarnaast onderschrijven we de Principes en Best Practice Bepalingen zoals beschreven in de Governance Code Cultuur en volgen we de CAO Toneel en Dans, waarmee de Fair Practice Code van eerlijke beloning en waardering gewaarborgd wordt.

Stichting MusicalMakers wordt gefinancierd door het ministerie van OCW en de VandenEnde Foundation. Dat maakt MusicalMakers een uniek privaat-publiek samenwerkingsverband en pionier op dit vlak binnen het culturele veld.

Bekijk het beleidsplan van MusicalMakers
Bekijk het ANBI formulier

Ontwikkelhuis MusicalMakers in Amsterdam staat los van de gelijknamige musicalvereniging MusicalMakers; een semiprofessioneel gezelschap dat al sinds 1991 onder de naam MusicalMakers musicals maakt en opvoert in de regio Nijmegen en verre omstreken.

Altijd weten
wat er speelt

Ontvang unieke video’s en artikelen, krijg voorrang op inschrijvingen van (gratis) events en wees op de hoogte van het laatste nieuws. .