Onze organisatie

Dit zijn de mensen achter de makers. De mensen die inspirerende activiteiten organiseren, onze makers steunen met advies en ideeën, onze doelstellingen controleren, de juiste makers aan elkaar koppelen, de organisatie draaiende houden en nog veel meer. Iedereen heeft wel een bijzonder verhaal, hier leer je ze kennen!

Stephen Liebman en Saskia Selen nieuwe directie van MusicalMakers

De Raad van Toezicht van Stichting MusicalMakers heeft Stephen Liebman en Saskia Selen benoemd als directie en bestuurders van het ontwikkelhuis voor de Nederlandse musical. De aanstelling van Liebman en Selen gaat op 1 januari 2022 in. Zij volgen Andreas Fleischmann op, de mede-initiatiefnemer van MusicalMakers die sinds de oprichting in januari 2021 deze functies tijdelijk waarnam.

ANBI informatie

Instelling Stichting MusicalMakers

Stichting MusicalMakers is bij beschikking door de Belastingdienst per 1 januari 2021 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en als culturele ANBI.

RSIN nummer 860925328
Laan van Spartaan 4
1061 MA Amsterdam
info@musicalmakers.com

Bestuur

Andreas Fleischmann – interim directeur*

* Dit betreft een bezoldigde funtie. Stichting MusicalMakers werkt volgens de CAO Toneel en Dans.

Raad van toezicht*

 • Ilona Haaijer – Voorzitter
 • Stanley Burleson
 • Henriëtte van Eckeveld
 • Ricardo Burgzorg
 • Zohra Acherrat
 • Barbara Wittebol

* Een functie binnen de Raad van toezicht van MusicalMakers betreft een onbezoldigde functie.

Doelstelling

 • Creëren en produceren van musicals en musicalconcepten, waaronder begrepen maar niet beperkt tot het schrijven van (nieuwe) scripts, componeren van een partituur, schrijven van liedteksten, ontwikkeling van choreografieën, ontwikkeling van regie concepten, de ontwikkeling van het volledige proces van dramaturgie tot en met een presentatie;
 • Het bieden van mogelijkheden aan makers voor de ontwikkeling van musicals;
 • Het enthousiasmeren van publiek en het ontwikkelen van vormen van communicatie om divers, nieuw, jeugdig publiek te enthousiasmeren en te betrekken;
 • Een platform te creëren waar (nieuwe) makers samen aan concepten kunnen werken, ervaringen kunnen uitwisselen, workshops gegeven kunnen worden en nieuwe kennis en ervaringen kunnen worden opgegaan en gedeeld;
 • Al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Bedrijfsplan

Stichting MusicalMakers is hét ontwikkelhuis voor de nieuwe Nederlandse Musical, gevestigd in Amsterdam. Bij ons krijgen gevestigde makers en jonge talenten de tijd, vrijheid en begeleiding om nieuwe vormen en verhalen binnen het musicalgenre te ontwikkelen. Op deze manier hopen wij het musicalaanbod te verbreden, het publieksbereik te vergroten en een bijdrage te leveren aan de emancipatie van het genre. We kiezen hierbij uitsluitend voor originele verhalen uit een diverse samenleving, en leggen de nadruk op een publiek dat tot nu toe nog niet of onvoldoende in het theaterlandschap wordt bediend.

Deze (culturele) diversiteit en inclusie willen we natuurlijk ook laten doorklinken in onze makers en in de organisatie. We streven dan ook naar een zo divers mogelijk personeelsbestand en ondersteunen de Code Diversiteit & Inclusie van de Nederlandse culturele en creatieve sector. Daarnaast onderschrijven we de Principes en Best Practice Bepalingen zoals beschreven in de Governance Code Cultuur en volgen we de CAO Toneel en Dans, waarmee de Fair Practice Code van eerlijke beloning en waardering gewaarborgd wordt.

Stichting MusicalMakers wordt gefinancierd door het ministerie van OCW en de VandenEnde Foundation. Dat maakt MusicalMakers een uniek privaat-publiek samenwerkingsverband en pionier op dit vlak binnen het culturele veld.

Bekijk het beleidsplan van MusicalMakers
Bekijk het ANBI formulier

Ontwikkelhuis MusicalMakers in Amsterdam staat los van de gelijknamige musicalvereniging MusicalMakers; een semiprofessioneel gezelschap dat al sinds 1991 onder de naam MusicalMakers musicals maakt en opvoert in de regio Nijmegen en verre omstreken.

Maak het zelf mee

Meld je aan voor de MusicalMakers nieuwsbrief om als eerste toegang te krijgen tot onze activiteiten, tips & tricks van makers te ontvangen en jezelf te trakteren op een flinke dosis inspiratie.