In ontwikkeling
Een overzicht van producties die nu in ontwikkeling zijn.
Een overzicht van producties die nu in ontwikkeling zijn.
MusicalMakers biedt beginnende en ervaren makers, gesubsidieerde en vrije producenten een ontwikkeltraject in verschillende stadia, beginnend bij een eerste pitch. Als het idee veelbelovend is, dan volgt een periode van research & development, theatrale lezingen, werkplaatsvoorstellingen en uiteindelijk een volwaardige productie in samenwerking met een producent of theater. Elke fase sluit af met een presentatie en nagesprekken in aanwezigheid van het publiek en professionals uit de sector.
Op dit moment werken we samen met onder andere NITE , Jakop Ahlbom, Chafina Bendahman en Fadua El Akchaoui, Wende, Dylan Yurdakul, Dionne Verwey, Suzanne Heijdra, Cody Schuitemaker, Mart van Berckel, Aldaï Pieters, Don Duyns en Job Greuter.
Hieronder een greep uit de producties die nu in ontwikkeling zijn:
De musical Roos vertelt het verhaal van drie generaties vrouwen en volgt hen in hun verschillende relaties tot anderen: van hun naasten tot hun geliefden én eventuele minnaars. Centraal staat de 50-jarige Roos. Ze staat op een kantelpunt in haar leven en reflecteert op iedere keuze die ze tot nu toe heeft gemaakt. Is ze zichzelf niet langzaam kwijtgeraakt aan de keuzes die haar leven hebben gekleurd? En kan ze eigenlijk nog wel een andere kant op met een liefhebbende man aan haar zijde, een koophuis en een gezin?
Waar ze de erfenis van haar moeder Anna die haar leven lang bij haar eerste liefde is gebleven met zich meedraagt, voelt ze zich tegelijkertijd geïnspireerd door haar dochter Lily die is losgebroken van de monogamie. Maar uiteindelijk zijn allen op een zoektocht naar het bewandelen van hun eigen pad; het kiezen voor zichzelf, het aangaan van het avontuur én het plukken van de vruchten in de liefde.
De leesvoorstellingen van Roos worden in december 2024 getoond aan publiek.
Eén dag Eén middelbare school Vier jongeren Dromen, falen, vapen
CIRKELS is een hartverwarmende nieuwe musical waarin cirkels worden doorbroken. Gebaseerd op waargebeurde verhalen van échte jongeren.
In deze gloednieuwe, Nederlandse musical in ontwikkeling volgen we vier jongeren tijdens één dag op een middelbare school. Allemaal hebben ze hun eigen dromen, angsten, geldzorgen of schaamte. Hoe ziet de toekomst eruit? Door een volledige zonsverduistering staat de wereld even stil en komt alles in een nieuw licht te staan. Durven ze hun angsten onder ogen te komen en cirkels te doorbreken?
De werkplaatsvoorstellingen van Cirkels worden eind 2024 getoond aan publiek.
Met script in de hand, nieuw geproduceerde muziek en een veelbelovende cast presenteren OpusOne en MusicalMakers Koud Vuur. Een unieke kans om een inkijkje te krijgen in deze musical in wording.
Een jong stel gaat in relatietherapie. Emma is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken.
Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Ellen nog te redden?
Een nieuwe musical over intergenerationeel trauma, over vaders en zonen, en hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.
De werkplaatsvoorstellingen van Koud Vuur worden in 2025 aan publiek getoond.
“The soul nerve is not a nerve in the way we typically think of one. It is a highly complex and extraordinarily sensitive organ that communicates through vibes and sensations. This communication occurs not only between different parts of the body, but also from one person to another.” – Resmaa Menakem in My Grandmother’s Hands
Sarah Janneh is een krachtige persoonlijkheid binnen het NITE ensemble, met een stage presence als geen ander. Voor haar eerste soloshow graaft ze diep in haar eigen roots. Als dochter van een moeder uit Brabant en een vader uit Sierra Leone zijn haar muzikale invloeden onder meer Aretha Franklin en Kendrick Lamar, maar ook Wende, Paul de Leeuw, Maringa Music en Pink Oculus. Via verschillende muziekgenres zal ze het publiek meenemen naar de ‘soul nerve’ die ons allemaal verbindt, onze harten en geesten raakt en ons samenbrengt in het gedeelde verlangen om lief te hebben en bemind te worden.
In het voorprogramma van Club Guy & Roni invites liet Sarah Janneh alvast een korte sneakpreview van deze muzikale zoektocht zien, van 7 maart 2024 t/m 30 mei 2024 reisde ze daarmee door het land.
Vrouwland is een hedendaagse vertelling over jongeren die een leven en een identiteit proberen op te bouwen in de verschillende windrichtingen die de windroos aangeeft. Elke windrichting staat voor een personage en voor Mara, het hoofdpersonagen, is dat het Westen. Als jonge vrouw van kleur kiest zij radicaal om tabula rasa te maken ten aanzien van haar cultuur en familie, alleen zo kan ze zichzelf volledig bevrijden. Maar na een tragische gebeurtenis ontdekt ze dat het verleden en je afkomst niet zo gemakkelijk weg te wissen zijn.
De musicalversie wordt geschreven door Rachida Lamrabet. Het verhaal geeft een inkijk in het leven van jongeren met een biculturele achtergrond, hun dromen en hun onzekerheden.
Rachida Lamrabet is een schrijfster en juriste. Vrouwland was haar debuut en sindsdien schreef ze meerdere bekroonde romans en theaterteksten.