X is zijn kern verloren.

 Hij weet niet zo goed wat zijn kern is, maar hij weet wel dat hij hem kwijt is, en nodig heeft. Zonder het door te hebben staat hij aan het begin van een epische zoektocht naar zijn identiteit. Maar hoe harder X zoekt, hoe verder hij van zijn kern verwijderd lijkt te raken. Vreemde figuren vol slechte adviezen zorgen ervoor dat hij verdwaalt, en steeds verder verwijderd raakt van wie hij ooit was. X probeert zich staande te houden: maar hoe moet je eigenlijk iets zoeken waarvan je niet weet wat het is?

A Kind of Odyssey is een nieuwe moderne musical, geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Job Greuter. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers neemt Job ons mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden.

Deze voorstelling wordt vrijwel geheel in het Engels gespeeld.

A Kind of Odyssey speelde op 27 en 28 maart, 4 t/m 7 april en werd wegens succes hernomen op 24 t/m 26 mei 2022 in DeLaMar West.

Maker Job Greuter

Job rondde zowel de studie muziektheater als klassieke muziek (cello) af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano en cello) en maker (schrijver en componist) bij diverse muziektheaterproducties door het hele land. Zo speelde hij in o.a. Falsettos, A little night music en List, Shaffy & Piaf en schreef hij muziek voor producties van o.a. NANOEK, Schouwburg Kunstmin en stichting Kunstklank.
Momenteel volgt Job de Master Musical Theatre aan de Royal Academy of Music in London.

Credits

Idee, regie, script en compositie: 
Job Greuter

Co-regie:
Lisse Knaapen

Cast:
Job Greuter, Jip Bartels, Lucas Schilperoort, Matthijs Rijsdijk

Viool:
Çisem Özkurt

Cello:
Susanne Rosmolen

Altviool:
Rayén Estraviz Rey

Bas:
Phara Roomer

Piano:
Lodewijk Busscher

Gitaar:
Guy Nikkels

Drums:
Jermaine Kanbier

Scenografie en kostuumontwerp:
Marlies Schot

Choreograaf:
Redouan Hergelink

Lichtontwerp:
Wout Panis, Yuri Schreuders

”De eigenzinnigheid van deze nieuwe musical over jonge makers mag je best wel bad-ass noemen.”
– Theaterkrant (KEUZE VAN DE CRITICUS)

 

”Ik heb gisteravond de toekomst van de musical gezien. Hij heet Job Greuter. A kind of Odyssey is vernieuwend, energiek en hoogst origineel muziektheater. Het is een prachtige injectie voor de conservatieve musicalwereld die nog steeds veel te veel leunt op kassuccessen van weleer.”
– Scènes

Trailer A Kind of Odyssey

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.