Nieuwe coming-of-age musical

Inspiratie voor de nieuwe musical halen Jan & Kiki uit het model ‘the circles of care’. Dit model gaat ervan uit dat we allemaal omgeven worden door verschillende cirkels. In het midden sta jij. De eerste cirkel om je heen is je bron, je familie. Vervolgens zoomen we uit, je vrienden, school, werk, stad tot uiteindelijk het universum. Dagelijks krijg je te maken met meerdere ‘cirkels’. Soms vrijwillig, soms niet. In hoeverre hebben ze invloed op je? Wat neem je mee van de ene naar de andere cirkel? Deze vragen staan centraal in Cirkels, waarin we één dag uit het leven van een tiener meemaken. We zien verschillende ontmoetingen met mensen die invloed hebben op diens leven. Diens moeder, vrienden, docent, een werkgever, een willekeurige vreemde…

Kiki: “Voor Jan en mij is het maken van een nieuwe musical een grote droom. In mijn tijd op de toneelschool was musical een verboden woord, maar het maken van muziektheater is altijd mijn lust en mijn leven gebleven. Vanuit Poldertheater heb ik jarenlang lessen ontwikkeld en gegeven. Ik heb van dichtbij gezien wat voor een positieve invloed theater kan hebben op een puber die daar op eerste instantie niet op zit te wachten. En nu mag ik deze twee liefdes (musical en het werken met jongeren) combineren. We gaan een musical maken in de klas. Het is een mooie kans om bij MusicalMakers te mogen experimenteren met het vinden van mijn eigen vorm binnen het musicalgenre.

Jan is ook al jaren bezig met allerlei vormen van muziektheater en zijn hart klopt steeds meer voor musical. Na recente samenwerkingen met o.a. Alex Klaasen (Snowponies) en OpusOne (De mol en de paradijsvogel) durft hij het nu aan om binnen dit concept meer op de voorgrond te treden als maker, geïnspireerd door hedendaagse musicals en de input van de jonge spelers en producer Marlon Francis (Mr Jetfly). De getalenteerde choreograaf Arletta Boland (dance captain TINA – de Tina Turner musical) maakt ons team compleet.”

'Voor Jan en mij is het maken van een nieuwe musical een grote droom.'

Kiki Jaski

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.