Het verhaal

X is zijn kern verloren. Hij weet niet zo goed wat zijn kern is, maar hij weet wel dat hij hem kwijt is, en nodig heeft. Zonder het door te hebben staat hij aan het begin van een epische zoektocht naar zijn identiteit. Maar hoe harder X zoekt, hoe verder hij van zijn kern verwijderd lijkt te raken. Vreemde figuren vol slechte adviezen zorgen ervoor dat hij verdwaalt, en steeds verder verwijderd raakt van wie hij ooit was. X probeert zich staande te houden: maar hoe moet je eigenlijk iets zoeken waarvan je niet weet wat het is?

A kind of Odyssey is een nieuwe moderne musical, geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Job Greuter. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers neemt Job ons mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden.

Deze voorstelling wordt vrijwel geheel in het Engels gespeeld.

Cast

Job Greuter

Job rondde zowel de studie muziektheater als klassieke muziek (cello) af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano en cello) en maker (schrijver en componist) bij diverse muziektheaterproducties door het hele land. Zo speelde hij in o.a. Falsettos, A little night music en List, Shaffy & Piaf en schreef hij muziek voor producties van o.a. Schouwburg Kunstmin en stichting Kunstklank.

Jip Bartels

Jip studeerde in 2015 af aan Codarts Rotterdam, richting muziektheater. Tijdens zijn opleiding heeft hij gespeeld op theaterfestival de Parade en bij Toneelgroep de Appel. Daarna speelde hij op het internationale theaterfestival in Avignon met het toneelstuk The Humans.Verder was hij o.a. te zien in de musicals Grease, Hair, She Loves Me en Hello Dolly.  Afgelopen jaar speelde hij zijn eigen voorstelling Pink Elephants on Parade. Jip is ook actief als stemacteur voor verschillende tekenfilms en series zoals Aladdin, Encanto, Luca en Arlo the Alligator Boy.

Lucas Schilperoort

Lucas studeerde in 2015 af aan Codarts Rotterdam, richting muziektheater. Tijdens zijn studie speelde hij met de voorstelling  The Humans op het Performa 13 Festival in New York en op Festival d’Avignon. Daarna stond hij op de planken in de musical Hair. Afgelopen seizoen was hij te zien in de Alex Klaasen kerst revue Snowponies. Lucas speelde onlangs in Antropoceen de Musical van Club Gewalt, een collectief dat vernieuwende muziektheatervoorstellingen maakt. Momenteel speelt hij samen met Job in de familievoorstelling Het Groene Meisje van MaxTak.

Matthijs Rijsdijk

Matthijs studeerde af in 2019 aan Codarts Rotterdam, richting muziektheater. Matthijs maakt popmuziek als zijn alter ego Roi Soleil. Dit noemt hij zelf: Frenglish pop with a dash of queer glitter. Ook speelt hij mee in de voorstelling Boys Won’t be Boys o.l.v. van Rikkert van Huisstede.

Idee, regie, script en compositie

Job Greuter

Co-regie

Lisse Knaapen

Scenografie en kostuumontwerp

Marlies Schot

Choreograaf

Redouan Hergelink

Lichtontwerp

Wout Panis

Lichtontwerp

Yuri Schreuders

Altijd weten
wat er speelt

Ontvang unieke video’s en artikelen, krijg voorrang op inschrijvingen van (gratis) events en wees op de hoogte van het laatste nieuws. .