Job Greuter

Werkplaatsvoorstelling A kind of Odyssey

Begin 2022 werkte Job Greuter zijn idee voor een nieuwe moderne musical A kind of Odyssey uit, waarvoor hij het script schreef en verantwoordelijk is voor de compositie. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers nam Job het publiek in A kind of Odyssey mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden. De voorstelling kwam wegens succes terug in DeLaMar West en werd ontvangen met lovende reacties van pers en publiek.

Opgevoerd: april en mei 2022

Priscilla Vaudelle

Werkplaatsvoorstelling BIMS showcase - Een Bijlmer Tori

Theatermaker, regisseur en Lost Project oprichter Priscilla Vaudelle werkte haar idee voor een van de miljoenen verhalen uit de Bijlmer samen met een creatief team en artiesten uit tot BIMS showcase – Een Bijlmer Tori. Tijdens deze showcase werd het publiek getrakteerd op de eerste indrukken van een musical in ontwikkeling. Een bijzondere sneak peak van een verhaal dat zich afspeelt in de Bijlmer – oftewel de Bims. Met deze BIMS showcase werd iedereen door Priscilla uitgenodigd om deelgenoot te worden van een meerjarig creatief maakproces waarin één van de zoveel verhalen van de Bijlmer uiteindelijk wordt vertaald naar een middenzaal musical in 2024/2025. Voor deze nieuwe musical-in-the-making werkt regisseur en maker Priscilla Vaudelle samen met componistenduo Alvin Lewis en Patrick Mijnals en songwriter Glen Faria.

Opgevoerd: december 2022

Samya Hafsaoui

Werkplaatsvoorstelling Held;

Presentator, muzikant, schrijver en verhalenverteller Samya Hafsaoui ontwikkelde in 2021 Held; binnen MusicalMakers. Een musical over iemand die in haar eigen fictiewereld een bijrol speelt. Eigenlijk een musical over musicals, maar ook een verhaal over nooit goed genoeg zijn en het idee hebben dat je er altijd voor anderen bent, maar anderen nooit voor jou. Het doel wat ze voor ogen was een musical maken die er op een grappige, herkenbare, soms pijnlijke maar vooral heel mooie manier voor zorgt dat je je een beetje kunt verplaatsen in de mensen waar constant tegen wordt gezegd dat ze niet goed genoeg zijn, niet knap genoeg zijn, of niet te veel zichzelf mogen zijn.

Opgevoerd: december 2021

Altijd weten wat er speelt

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.