De gentrificatie is de drijfveer voor het maken van deze musical.

Priscilla studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Samen met Tim van den Heuvel richtte zij tijdens haar studie het collectief LostProject op. Het belangrijkste doel van LostProject is om een podium te bieden aan opkomend talent en nieuwe verhalen die nog niet eerder vertoond zijn. Voor de onderwerpen hoeft ze niet ver te zoeken, ze komen voort uit haar eigen leven en haar jeugd in de Bijlmer, Amsterdam zuidoost, ofterwijl de BIMS. Haar geboortewijk zorgt voor grote inspiratie voor het project dat Priscilla bij MusicalMakers zal ontwikkelen.

Het verhaal begint met de Bijlmerramp die op zondagavond 4 oktober 1992 plaatsvond, tot aan de bouw van de Arena. Priscilla maakt al jaren voorstellingen over haar buurt en alles er omheen. Ze kwam erachter dat musical de beste vorm is om de sfeer en de verhalen uit de Bijlmer in te kunnen vatten. Voor deze nieuwe musical zal Priscilla samenwerken met muzikaal leider Alvin Lewis, Patrick Mijnals en songwriter Glen Faria om in het najaar van 2022 een eerste versie van De BIMS te kunnen presenteren.

‘’De gentrificatie is de drijfveer voor het maken van deze musical. Wij, de bewoners, worden weggedreven om plaats te maken voor een veel belovende wijk in Amsterdam. Een wijk waar de woningprijzen zodanig verhoogd worden dat de native Bijlmerbewoners er niet meer kunnen blijven wonen. De elite burgers nemen de wijk over en onze cultuur wordt vervaagd. Met een musical over de Bijlmer, met het geluid, de mode en de kunst van de 90’s R&B Hiphop cultuur, wil ik hier aandacht voor vragen. Ik wil het publiek meenemen in de nostalgie van de jaren ‘90: het goud van de Bijlmer. Het is belangrijk voor mij om te delen waar wij onze vaardigheden als ondernemers, strijders en onze dikke huid vandaan hebben. Net als dat het belangrijk is dat wij tweede en derde generatie Nederlanders de grond blijven eren waaruit wij zijn gegroeid. Mijn Bims!’’

"Ik wil het publiek meenemen in de nostalgie van de jaren ‘90: het goud van de Bijlmer."

Priscilla Vaudelle

Medemakers uit dezelfde productie

Meet de andere makers

Altijd weten
wat er speelt

Ontvang unieke video’s en artikelen, krijg voorrang op inschrijvingen van (gratis) events en wees op de hoogte van het laatste nieuws. .