Een artistieke alleskunner met een drang naar experiment.

Job rondde zowel de studie muziektheater als klassieke muziek (cello) af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano en cello) en maker (schrijver en componist) bij diverse muziektheaterproducties door het hele land. Zo speelde hij in o.a. Falsettos, A little night music en List, Shaffy & Piaf en schreef hij muziek voor producties van o.a. Schouwburg Kunstmin en stichting Kunstklank.

“Ik heb een uitgebreide achtergrond in muziek, zo heb ik al sinds mijn zesde celloles. Het musicalgenre kende ik eigenlijk helemaal niet, totdat ik op mijn tiende auditie deed voor de musical Tarzan en werd aangenomen. Daar is echt een kiem bij mij ontsproten. Ik voelde het effect van een verhaal vertellen aan een zaal vol mensen aan de hand van beelden, dialogen, een lied, een choreografie of opzwepende muziek. Dat was iets magisch. Ik ben toen eigenlijk steeds verder de musicalkant opgegaan, al is de cello en het bijbehorende stukje muzikale verdieping daar later weer bijgekomen. Op deze manier heb ik dus een vrij brede fascinatie voor muziek en theater ontwikkeld, zowel aan de makers- als performerskant.

Ik merk dat er in de musicalwereld een soort knelpunt zit: we willen allemaal graag de vernieuwing in het genre opzoeken, maar de middelen om dit te doen zijn er niet. Iedereen geeft natuurlijk een andere invulling aan vernieuwing, terwijl er nergens een plek is om die invulling verder uit te zoeken of daarmee te experimenteren. Ik ben dan ook blij dat ik dit bij MusicalMakers wel kan doen.

Gezien mijn achtergrond zoek ik de vernieuwing vooral op binnen de muziek. Zo ben ik benieuwd hoe muziek meer kan betekenen dan sfeermakerij of ondersteuning, maar een primaire vertellende factor in een musical kan krijgen. Maar wie weet ga ik gaandeweg niet alleen experimenteren met een vertelvorm, maar ook met het verhaal zelf. Ik zie mezelf in ieder geval niet iets maken wat niet op een bepaalde manier een risico neemt. De komende tijd ga ik dit alles verder onderzoeken en verdiep ik me in mijn artistieke identiteit en kunstenaarschap. Dat wordt veel lezen, podcasts luisteren, documentaires bekijken en met heel veel mensen praten!”

"Ik zie mezelf niet iets maken wat niet op een bepaalde manier een risico neemt."

Job Greuter

Een moderne, epische en fantasievolle musical over de zoektocht naar identiteit.

Medemakers uit dezelfde productie

Meet de andere makers

Altijd weten
wat er speelt

Ontvang unieke video’s en artikelen, krijg voorrang op inschrijvingen van (gratis) events en wees op de hoogte van het laatste nieuws. .