Het makersmanifesto

Het zijn de herriemakers, de bangmakers, de grappenmakers en de kunstenmakers die het verschil maken in ons land. Zij zijn de opiniemakers, lefmakers en gelijkmakers van de toekomst. Zonder makers leven we in een zielloze wereld. Dus ga ervoor: maak wat je altijd al hebt willen maken.

Het makerstraject

MusicalMakers heeft elk jaar plek voor drie makers, die onder begeleiding aan hun idee voor een nieuwe Nederlandse musical kunnen werken. Per maker wordt een ontwikkeltraject op maat gemaakt, waar altijd drie fases in terugkomen: eerst werken we naar een studiopresentatie, dan naar een werkplaatsvoorstelling en uiteindelijk naar een middenzaalproductie. Tijdens elke fase is het mogelijk om weer terug naar de tekentafel te gaan, het project stop te zetten of op een andere manier verder te gaan. De focus van MusicalMakers ligt namelijk niet alleen op het eindproduct, maar juist op de ontwikkeling.

Wat zoeken we?

Idee

Je hebt een idee voor een nieuwe Nederlandse musical, dat aansluit bij onze huidige, diverse samenleving.

Drive

Je houdt van musicals en bent gedreven om het genre verder te ontwikkelen.

Ervaring

Ervaring in het musicalvak is geen must, maar je hebt wel een creatief talent dat jou onderscheidt.

Open blik

Je staat open voor begeleiding en feedback van professionals.

Kennisdeling

Je bent bereid om jouw ontwikkeling binnen MusicalMakers te delen, bijvoorbeeld via tussenpresentaties of video’s voor de MusicalMakers-community.

Flexibiliteit

Je bent gedurende jouw traject beschikbaar voor presentaties en andere contactmomenten.

Wat bieden we?

Vergoeding

Je krijgt een salaris volgens de CAO Toneel en Dans, waarmee de Fair Practice Code van eerlijke beloning en waardering gewaarborgd wordt.

Begeleiding

Je wordt begeleid door professionals uit de musicalindustrie, evanals andere ervaren partners op het gebied van cultuur, media en samenleving.

Netwerk

Het netwerk van MusicalMakers staat tot jouw beschikking, bijvoorbeeld in je zoektocht naar een tekstschrijver, componist of choreograaf voor jouw project.

DeLaMar West

Je kunt gebruikmaken van de faciliteiten in ons hoofdkwartier DeLaMar West, waaronder repetitieruimtes en een muziekstudio.

Tijd en ruimte

Doordat de focus van MusicalMakers meer op ontwikkeling ligt dan het zo snel mogelijk opzetten van een eindproduct, krijg jij de tijd en de ruimte om te experimenteren met jouw idee.

Doorgroeimogelijkheden

Je krijgt de kans om jouw idee te laten doorgroeien naar een studiopresentatie, een werkvoorstelling, een middenzaalproductie en wie weet nog wel verder!

Meld je aan

Wil jij een van onze makers worden? Stuur dan een mail naar hr@musicalmakers.com met als onderwerp ‘Maker worden’, waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:

• Wie ben je?
• Wat wil je maken?
• Waarom wil je dit maken?
• Waarom wil je jouw verhaal in de vorm van een musical vertellen?
• Wat kan MusicalMakers voor jou betekenen?

We zijn benieuwd!

Veelgestelde vragen

De makers voor 2021 en 2022 zijn inmiddels geselecteerd. Dit betekent niet dat je je niet meer kunt aanmelden; we gaan altijd graag in gesprek met potentiële makers en staan ervoor open om te kijken hoe extra makers in het bestaande makerstraject zouden passen.

Dit sluit helemaal aan op de behoefte van de maker. Elke maker krijgt begeleiding en feedback vanuit onze artistieke raad, daarnaast werken we samen met ervaren partners die opereren op het grensvlak tussen cultuur, media en samenleving en mensen uit de musicalindustrie, producenten, theaters, collega-instellingen en opleidingen.

Jazeker, een relevante opleiding en musicalervaring zijn geen must. Wel is het belangrijk dat je kunt laten zien dat je beschikt over een onderscheidend creatief talent.

Naar aanleiding van je aanmelding zullen we via het door jouw opgegeven e-mailadres contact met je opnemen. Als we mogelijkheden zien, plannen we een afspraak maken om elkaar beter te leren kennen.

Mocht je mee willen spelen, zingen of dansen in onze presentaties of voorstellingen, houd dan onze vacaturepagina en social mediakanalen in de gaten voor aankomende audities.

We komen graag in contact met talenten vanuit alle hoeken. Mocht je op een andere wijze dan een maker of artiest een bijdrage kunnen leveren aan MusicalMakers, stuur dan een mail naar hr@musicalmakers.com met jouw idee.

Maak het zelf mee

Meld je aan voor de MusicalMakers nieuwsbrief om als eerste toegang te krijgen tot onze activiteiten, tips & tricks van makers te ontvangen en jezelf te trakteren op een flinke dosis inspiratie.