Het componistentraject

MusicalMakers vindt dat iedereen zichzelf zou moeten herkennen in het musicalaanbod. Daarom maken we ruim baan voor jong talent en streven we ernaar nieuwe makers toe te voegen aan het genre. Zo vernieuwen we de musical en brengen we nieuwe verhalen. Ieder jaar organiseren we een traject voor een diverse groep componisten van de Nederlandse conservatoria. Deze jonge componisten worden begeleid met workshops en masterclasses in het vinden van hun verhaal. Authentieke verhalen die zij vertellen via een song en die op hun beurt weer uit kunnen groeien tot nieuwe musicals. Zo hopen we de verhalen van mensen die tot nu toe nog onderbelicht blijven, het podium te geven die ze verdienen.

De componisten

Met het componistentraject gaat MusicalMakers op zoek naar aanstormende muzikale talenten. Componisten die middenin de samenleving staan en de verhalen om hen heen weten te vatten in muziek. Voor het eerste jaar zijn er zes componisten geselecteerd van de conservatoria van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Deze zes componisten gaan een jaar lang aan de slag bij MusicalMakers onder leiding van Stephen Liebman.

Het traject

Ieder jaar wordt er een actueel thema gekozen waarop de componisten in workshops reflecteren. Wat betekent dit voor hen? Welke antwoorden kunnen we vinden voor de complexe vragen die dit thema ons presenteert? Zo wordt de componisten geleerd zich te verhouden tot de wereld om hen heen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de musical. Zo leren de componisten het genre kennen waarin zij aan de slag gaan.

De songcycle

Onder begeleiding van een eindredacteur schrijven de componisten hun eigen teksten en componeren zij ieder twee songs. Gezamenlijk creëren zij zo een songcycle welke in december als voorstelling wordt gepresenteerd. Met deze voorstelling presenteren de componisten zich niet alleen in MusicalMakers ‘headquarters’ DeLaMar West, maar gaan zij ook op tournee langs een aantal theaters verspreid over het land. Een unieke kans voor jong talent om zich te laten zien en voor het publiek om kennis te maken met de musicalcomponisten van de toekomst.

Altijd weten
wat er speelt

Ontvang unieke video’s en artikelen, krijg voorrang op inschrijvingen van (gratis) events en wees op de hoogte van het laatste nieuws. .